Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

eLuso

Portugese wijnimport

Producenten

Caves de Murça

Deze coöperatieve is gelegen aan de rand van de dorpskern van Murça. Deze gemeente ligt in het Noorden van de Dourostreek en heeft ca. 6000 inwoners. De streek is gekend voor zijn vruchtbare grond. Er worden vooral wijndruiven en olijven geteeld. De wijndruiven worden naar de coöperatieve gebracht. Deze produceert een beperkt aantal wijnen, voornamelijk tafelwijn voor plaatselijke consumptie maar ook twee DOC’s en een reserva. Uiteraard produceert de coöperatieve ook enkele porto’s, een white, een tawny, een oude (10 jaar) en soms een LBV of een vintage.

Quinta do Estanho

Dit familiebedrijf uit de ligt op de linkeroever van de rivier Pinhão en behoort dus tot de Dourostreek. Jarenlang was de oprichher, Jaime Cardoso, ook de bezieler van zijn bedrijf dat erg kwaliteitsvolle wijnen produceert. Na zijn overlijden enkele jaren geleden, zetten zijn zoon en schoondochter, Fernando en Sara, zijn werk verder.

De productie bevat witte en rode kwaliteitswijnen, allemaal DOC’s en reserva’s alsook jonge porto’s (fine white, fine ruby en fine tawny), oude porto’s (10, 20, 30 en 40 jaar), vintage porto’s en LBV’s.

João M. Barbosa

De Sociedade Agrícola João Teodósio Matos Barbosa & Filhos Lda is gelegen in Rio Maior, in de Tejo-wijnstreek, ongeveer 80 kilometer ten Noorden van Lissabon. Dit familiebedrijf werd in 1997 opgericht; het bezit wijngaarden in de Tejo en in de Alentejo (Esperança, in de buurt van Portalegre). In de Tejostreek bezit het bedrijf op de zuidflank van de Serras de Aire ongeveer 6 ha wijngaarden op een bodem van klei en leisteen over een bed van zouterige rotsen. Hier worden de NINFA-wijnen geproduceerd. De Lapa-wijnen worden geproduceerd in Alentejo.

Quinta dos Termos

Dit familiebedrijf (vader João, moeder Lurdes en zoon Pedro) ligt in het oosten van Portugal, ten oosten van de Serra da Estrella, in het dorpje Belmonte. De wijnstreek is Beira interior en situeert zich tussen de steden Guarda en Covilhão, en bestaat uit valleien die beschermd worden tegen de noordenwind. De firma maakt uitsluitend kwaliteitswijnen van de vele soorten wijndruiven die voortgebracht worden op het 180 ha tellende domein: schuimende wijnen (espumantes), witte en rode wijnen, uitsluitende DOC en reserva.

Sidonio de Sousa

Het wijndomein van dit familiebedrijf van Paulo Sousa is ongeveer 12 ha groot en ligt in Sangalhos, in het hart van de Bairrada-wijnstreek. De aangeplante variëteiten zijn Arinto, Bical en Maria Gomes als witte druiven, Baga, Merlot en Touriga nacional als blauwe druiven. Jaarlijks worden er ca. 70.000 flessen kwaliteitswijn geproduceerd, voornamelijk rode wijn, maar ook in mindere mate witte en schuimende wijnen waaronder een brut nature.

Aliança / Bacalhôa

Aliaça werd opgericht in 1927 door 11 zakenpartners in Sangalhos, deelgemeente van Anadia in de Bairrada wijnstreek. Het bedrijf verwierf domeinen in Alentejo, Dão, Douro, Bairrada en Beiras, en bezit ca. 600 ha wijngaarden.

In 2007 werd commandeur José Berardo meerderheidsaandeelhouder van Aliança, en zo behoorde Aliança tot de groep Bacalhôa. De maatschappelijke benaming wijzigde in Aliança Vinhos de Portugal NV en de beide bedrijven werken steeds nauwer samen, hetgeen zich vertaalt in o.a. de etiketten van de meeste wijnen waarop Aliança geleidelijk aan Bacalhôa wordt.

Bij Bacalhôa zijn Kunst, Wijn en Passie de drie sleutelwaarden. Dit bedrijf was voorheen bekend onder de naam JP Vinhos, naar de toenmalige eigenaar João Pires & Filhos. Met het samengaan van diverse bedrijven en wijnmerken is de naam van het bedrijf gewijzigd in Bacalhôa Vinhos de Portugal, S.A.. Dit is van de grootste en meest innovatieve wijnhuizen in Portugal, heeft door de jaren heen een scala aan wijnen ontwikkeld die hen een stevige reputatie hebben bezorgd bij nationale en internationale wijnliefhebbers. Bacalhôa is aanwezig in 7 Portugese wijnregio's, met een totaal van 1200 ha wijngaard met 40 verschillende druivensoorten en 3-wijnproducerende centra, Anadia, Bombarral en Azeitão. Hun aanwezigheid op de markt is verzekerd door de oppervlakte van het wijngebied die ze bestrijken en van hun autonomie in 70% van het productieproces.

Elk van de entiteiten die samen Bacalhôa Vinhos de Portugal, S.A. vormen, Aliança, Quinta do Carmo and Quinta dos Loridos, hebben elk hun eigen productiecentrum gelegen in een omgeving met een intrinsieke culturele waarde. Hun missie is het produceren en verkopen van kwaliteitswijnen die perfect de specifieke kenmerken weergeven van elk van de Portugese wijnregio’s waarin ze actief zijn.